Lördag

Det gäller att underhålla sig bäst man kan.
Men jag och Oskar ska iaf iväg till Juwlia och glo på lite filmer, Eagle vs Shark och Shaun of the dead håller vi tummarna för.
Blir jag tvingad att se Svampbob fyrkant-filmen kommer jag inte blir kvar särskilt länge.

Förresten, gemensamt camp i år igen?

Hår

Hundar hårar. Jag kan inte snabeldraka (dammsuga) i mer än fem sekunder innan jag måste ta bort munstycken och rengöra det. Det är ett jobb.

Men vet ni! Jag har varit i Estocolmo med SP, och använt lite bortförklaringar för att få resa dit på skolans bekostnad.
Rundvandringen, exempelvis. Jag lärde mig iofs vart Fidde Reinfeldt bor och att man kan fiska i Mälaren direkt från regeringshuset. Undrar om vår stadsminister utnyttjat den möjligheten.
Men det var bara en skenmanöver.

Jag tror det var barrundan folket ville dit för. Den var, trots en del trötthet, riktigt najs.
Appletini? God, ja!
Seriöst, nu har jag en ny favorit.
Donald och Fidde var värst, såklart skulle de till Stureplan. Jag är bara glad att jag slapp åka dit, är inte sugen på ställen man får betala hyra för glasen på. Ja, typ så.

Vår lilla sovhytt var nog inte så hemsk trots allt - vi slapp sjösjukan. Men det var lite svårt att somna med lyset på. "De kommer om en kvart" tänkte jag. Bra, Robin! Där låg man i över en timme medan de andra pratade med Roman Abramovichs båtpersonal.

Nästa dag -Svea hovrätt.
Ett jävla liv, så kan man väl säga. Båda personerna hade i alla fall misshandlat varandra, det kan vi vara överens om. Att sedan den åtalade uppenbarligen torterat dem psykiskt och blivit förbannad på deras hundar medan den andre inte kunde ge en riktigt trovärd historia gjorde inte saken bättre.
Domaren lyckades snappa upp att Donald nästan sov och pekade på honom - de var väl rädda för att han skulle börja snarka.
Hahah - så här i efterhand önskar jag bara att jag fått Sara att gapskratta!

Man borde göra fler klassresor, det är bra skit.

Nu ska jag vänja mig vid det nyklippta håret och äta lite kvarglömda Pringles.
So long!

Åkarp

Ekonomerna kommer äga ännu en brännbollsturnering.
Resultaten ljuger inte!
Men jag kan behöva ta några fler självklara lyror, exempelvis.

Jag ska packa ner lite förnödenheter och grejer, om huvudstadsresan ska bli av.
Vad ska vi göra där, egentligen? Jag vet ingenting. Trots att folk gett mig schema.
Men jag antar att det är hovrätten som är själva kärnan i det hela, för att berättiga resan.
Hur den nu blir.
Haha, jag är återigen trött. Men jag måste packa. Sov gott.

Dirty Frank

Dammit, ännu en låttitel.
Fan vad bra den är. Speciellt med tanke på att den handlar om Pearl Jams gamla busschaffis, haha!
Musikerhumor.

Jag hade lovat att gå till skolan idag, men det var inte en sådan orkes-dag tyvärr. Jag behövde sova, vilket kanske indikerades när klockradion visade 13.47 för mitt uppvaknande.
Det sista jag behöver är att vända på dygnet.
Jag vet för övrigt väldigt lite om vad som händer hos Ida imorgon, vart vi ska samlas, när, vad man ska ta med sig och en himla massa annat. Någon upplyst själ får gärna berätta!

Körsbärstomater

Eller ja.
Igår var jag hos den enda människan jag någonsin träffat som förmodligen vet mer om Vänner än mig. Och det, mina vänner, är hårt. Mycket hårt. Jag säger bara detaljer.
Dessutom har jag spelat Guitar Hero, och Emelie ägde mig i varenda låt. Fast, det kanske inte var så oväntat. Vi får vänta tills battlen handlar om riktiga gitarrer, då har jag kanske chans till en revansch.
Fast, jag ska vinna i GH med någon gång. Vänta bara.
Och om vi inte visste det redan, det går att få in mycket flum under dygnets timmar. Speciellt om man är igång efter soluppgångens entré.

Det känns faktiskt som att jag hade kunnat sova längre idag. Men det ska vi inte göra, nu bär det av till mormor och lite mors dag-firande.

And the glass handed kites

Kände att jag behöver förklara hur det ligger till med albumet.
Jag är bara inne på tre genomlyssningar, men om man jämför det med deras tidigare Frengers är det definitivt mer svårtillgängligt.
Det saknar det som utmärkte förra skivan. De där individuellt starka låtarna, de drömska popslingorna med tillhörande melodier. Och självklart massvis med melankoli. Nej, det är inte sant. Melankolin finns där, men i en helt annan skepnad.
Är det helheten jag missar? Vi kommer fortfarande inte ifrån faktumet att den är kommersiellt distanserad, vilket kan vara ett problem för de flesta som vill komma inpå musiken i ett tidigt skede.
Som jag, kanske. Men jag är inte rädd för en utmaning. Jag kommer ge det här albumet mer tid innan jag kommer med mitt slutgiltiga omdöme. Om man nu någonsin kan ge ett sådant.


Mewsic

Haha! Jag är så förbenat påhittig av mig!
Nej men allvarligt. Jag har fått hem det där albumet med Mew som jag väntat så länge på att skaffa. Mina förväntningar är inte låga, inte med skivan Frengers i minnet. Drömsk pop, I've been expecting you.
And the glass handed kites. Så heter den.

Uppdatering på betygsfronten!
Internationell Ekonomi - MVG (Stefan says: Jag tycker att du trots att det vart tveksamt på någon uppgift väger upp för det genom att vara muntligt aktiv, så det är det du vinner på)
Marknadsföring - MVG (Stefan says: Samma där, du är kreativ och pådrivande, har en hel del intressanta idéer)
Engelska C - MVG (Nina says: Du har ju haft MVG i stort sett rakt igenom, så även om det inte gick så bra i måndags tycker jag det är rätt betyg, jag kan inte dra ner det för bara en uppgift)
Projektarbete - MVG (Nina says: Jag har letat fel, men det finns inget som är tillräckligt stort för att dra ner betyget)

Ja, vad ska man säga. Om ni läser de sista kommentarerna märker ni att vi har att göra med en ganska noggrann lärare. Jag märkte under mitt lilla samtal med henne att hon faktiskt ville göra något åt att jag inte var på formtopp under senaste uppgiften.
Herregud, det är vad jag säger.
Men jag ska väl inte klaga.
Jag ska dricka kaffe.

Sovmorgon

Och jag som hade planer för den här dagen, men man kommer inte långt med dem när man inte får använda bilen. Och FYI, buss var inget alternativ idag. Det finns en gräns för hur mycket sådant man orkar med.
Men, kul att känna sig saknad. Vid 10.30-tiden hade både Liza och Julia sms:at och undrat vart jag var någonstans. ^^

Idag har jag mest Champions League-finalen att se fram emot, tyvärr. Men det är väl inte så illa det, med tanke på hur taggad Paul Scholes lär vara vid det här laget. Vem skulle inte vara det efter nio års väntan?

Styrofoam

Jag är medveten om att den låten nämndes redan i förra inlägget - men åååh så skön den är. Post-grunge-konst!

Skolan känns nuförtiden mer som spillror. Så mycket är det som har gjorts av med, så mycket är det som aldrig mer kommer ägnas en tanke, och det är med bara lite vemod man lämnar tillbaka böckerna.
Men, jag måste erkänna att matteboken var ovanligt enkel att lämna in. Likaså Jens naturkunskap B-bok. Och kanske framför allt den där franska-litteraturen med tillhörande CD ämnad åt kursen Franska Steg 1.
Om det inte varit för att Nina påpekat att lektionerna inte upphör bara för att betygen är satta, då hade det varit ett perfect moment.
"Jaaa jag tror det är schemalagt så mm!"
Bara vi inte får mer papper att ta hand om så kanske det är lugnt. Mitt block har gått sönder i nästan alla bindningar, allt pga vår lärares fantastiska hänsynslöshet mot miljön.

Ännu ett betyg har droppats från himlen rakt ner i mitt dokument:
Svenska B -
MVG (Hanna says: Ingenting, egentligen. Hon pratade mest om hur mina saknade referat till nationella-pappret drog ner betyget på uppsatsen till VG. Inte för att det spelar någon roll då!)

Jag undrar vad som händer nu. Imorgon är jag ledig, och eftersom det ser ut som att en bil finns ledig vill jag gärna dra med mig någon till Växjö för att fylla sommarförrådet med snügga & välbehövliga kläder. Ett par shorts vore faktiskt inte helt åt skogen.
Jag ska höra med Oskar.



Fireside

Man har blivit så van vid skolarbete vid det här laget att man så fort stressen/vetskapen om att mer finns släpper taget känns inget annat än tristess.
Jag sitter vid datorn. Tar det lugnt. Softlyssnar på Fireside. Har det allmänt chillat på vår undervåning, inväntar Sarahs 19-årskalas och årets första riktiga jordgubbar.
Men ändå - här sitter jag och har tråkigt. Det är tragiskt att skolan kan bli en så stor del av ens liv. Den äter dig.

Jag kanske kan trösta mig med lite betyg jag fått i alla so far avslutade kurser:

Svenska C - MVG (Annemo says: Din lägstanivå ligger på VG+ och du utvecklas ständigt. Ett klockrent betyg)
Naturkunsap B - MVG (Jens says: Det får bli det, vad ska jag annars sätta?)
Filosofi A - VG (Bosse says: Du kan förstöra den sista uppgiften utan att det gör skillnad)
Matte C - VG (Bosse says: Javisst, så får det bli)
...oooch min personliga favvis:
Fackteckning & Design A - MVG (Berit says: Ingen tvekan, du har lärt dig allt och har utvecklats enormt)

Lagom till att jag skriver sista betyget börjar Styrofoam av Fireside komma ur högtalarna. Antar att deras bästa låt och timingen är belöningen för mina välförtjänta betyg. Oh yes.

Kalaws

Mousse i håret är underbart. För att inte tala om morgonfrisyren det bjuder på, helt naturlig tuppkam, någon?
Mitt högeröra fungerar inte. Jag kan inte höra något vettigt alls med det. Tydligen är det något elakt förkylningssymtom som spökar.

Var på en väldigt lyckad klassfest hos Emelie igårkväll, dessutom med publikrekord på cirka 18 deltagare. Grillning, kubb, röka vattenpipa (vilken luktar mög idag) och överlag umgås med vår kära klass vi olyckligtvis kommer splittras ifrån om bara några veckor.
Det gäller att ta vara på tiden.
Att folk framåt kvällen gick till Hulingen är helt oförståeligt, men att en del av dem valde att GÅ tillbaka säger en del.

Tre veckor kvar. Vad gör vi av tiden?

Cough Cough

Jag blir väl aldrig frisk igen, antar jag. Dessutom håller hostan på att göra mig sinnesjuk, det fattas bara att jag utvecklar en fobi för friskhet.
Minsta ansträngning ger mig feber innan jag nästa morgon vaknar upp. Feelin' fine. Oj, måste dammsuga. Feber.

Den där mannen på Konsum har jag åtminstone fått tag på, men tydligen blev det ingenting där. Stor överraskning. Gårdagen spenderades med ny jobbjakt i Målilla och ghettot Rosenfors, och gissa vad. Det ser ganska ljust ut på Rosenfors Bruk.
Tydligen ska de slås samman med Svakroma och de behöver hjälp med flytten. Sure thing, bara jag får pengar.
Och om man ska se det på den ännu ljusare sidan: de hade inga invändningar mot att jag besöker Hultsfred och Arvika under sommaren. Helt strålande!

I övrigt roar jag mig med bilder från förr. Hehe.


Vad cool jag var på den tiden. Ehrm.

Till doften av champagne-té

Jag har sagt upp min lägenhet.
Kom igen, jag har ju velat gå Music & Event Management sedan jag gick på högstadiet. Redan i sjuan drömde jag om det. En sån här dröm får jag inte behandla hur som helst - jag är skyldig att genomföra den.

Oj. Det är nästan som att en gammal kärlek besökt mig.
Musik blir mitt yrke.

Jkpg

Jag har officiellt ångrat mitt val att söka till Jönköping.
Vad trodde jag egentligen? Självklart vill jag inte bli civilekonom. Jag hör inte hemma där.
Ville väl bara bort från hemkommunen, antar jag.
Det är ju bra att jag redan skaffat lägenhet och ställt in hela familjen på att jag ska flytta ut till hösten. Men nej, jag tror inte jag klarar av det här. Jag måste göra omprioriteringar i min ansökan.

Tekniken

Right-hand tapping är som alla säger, löjligt mycket enklare än vad det låter. 20 minuters övande, lite sömn och pang, där sitter det.
Eller så är jag helt enkelt väldigt bra.
Att pallra sig till skolan för att ha matteprov kändes inte som något jag kunde genomföra. Men lika bra det kanske, nu har jag väl större chans på VG.
I övrigt missade jag dessutom studentsamtalet, som tydligen inte var särskilt givande, och Ninas otroligt stimulerande engelska. Den svider.
Yearbooken har tydligen kommit, och jag kan bara bäva över hur jag ser ut på bild i den.
Heliga Guds Nåde, Hjälp Mig.

Stagg

Att vara sjuk kan bli lite tråkigt i längden. Allt jag gör består av att byta ställe jag sover på.
Motoriken fungerar inte, jag kan inte ens spela gitarr. Åtminstone inte utan att glida ur gängorna och tappa fattningen, så tyvärr, jag får väl hålla mig ännu ett tag.
Hå hå ja ja.

Chandler + Eddie = sant

Det är inte ofta jag drar med mig 10 boxar med Vänner och kör stenhårt på maraton, men det borde definitivt göras oftare.
Det var en mycket trevlig fredag, sjukdomen till trots. Sånt kan man åtgärda med lite Apoteks-halstabletter och kanel-te.
Emelie & jag promenerade lite kring Hultsfreds mysghetto när rastlösheten gjorde sig påmind. Men annars var det Vänner för hela slanten, så många avsnitt att jag inte minns. Fast det finns mycket kvar att hämta, bara 8½ säsonger kvar då!

I övrigt: idag är jag så sjuk att ingen av de två grillfester som finns kommer besökas av mig. Sådär, nu ska jag hinka i mig vatten och vila lite.

Frisk. Snart.

Kanske var inte skolan bästa saken att gå till idag. I och för sig har jag fått mycket gjort på matten, var väldigt viktigt att jag lärde mig det där om jag nu vill ha ännu ett VG på proven.
Men med alldeles för lite sömn och endast en bromhexintablett till frukost hade inte min hjärna inte mycket att komma med.
Vilken tur att jag ska plugga NK ikväll. Yäy.

Jag borde raka mig. Och sedan ska jag somna tidigt, så jag mår bra imorgon. För det ska jag göra.

Välkommen till Hultsfreds Gymnasiums telefonsvarare för sjukanmälan

Undrar om det är ett underhållande jobb - att varje morgon lyssna in det som sägs, och bara försöka förstå vad sjuka ungdomar säger när de ska förklara vad de heter.

"Uhrwg...mkls ffhths möh Rbn Lnd..mög tak"

Eller ja. Lättare saker än att uttala uppgifterna när man som sjukling vaknat en tisdagmorgon kan vi säkert hitta.
Men! Det är bara morgnarna, jag tror minsann att jag börjar friskna till. Woo!

Dessutom vill jag lämna ett meddelande till alla mina medmänniskor.
Mitt projektarbete? Kan det VARA mer inlämnat?

Phlegm (det är faktiskt ett ord)

Ibland är verkligheten rolig, söt och tragisk på samma gång.

http://nyhetskanalen.se/1.416356/2008/05/05/fyraarig_flicka_anfolls_av_baver

"Var fan är min gördel !?"

Det var en väldigt lyckad kväll på Vimmerby Stadshotell. En eloge till arrangörerna, som tog hand om alla förberedelser när skolan var så pass dryg att det inte ens fick vara ett projekt. Tack!

Jag har aldrig varit så fotograferad, men å andra sidan aldrig så finklädd. Det märktes redan utanför Valhall att mina posar-muskler (haha) började säga ifrån. Känslan av att vara ett utställningsobjekt har aldrig varit så övertygande, men vad gör det. Inget fel med att vara the centre of attention.

Till och med dansen satt, och tack gode gud för att vi slapp foxtrot! Tråkigare dans får man nog leta efter. Men vi skötte det bra, jag och mina danspartners. Alla andra med för den delen, det gäller att ta vara på dessa tillfällen. De kommer ju inte alltför ofta, om man säger så.

Tack, alla mina älskade vänner. Att vi bara har en månad kvar går inte att förstå.

Ett litet urval av det som Angelica sprang och fotade.


Snabeldrakar

Jag gillar inte torsdagar, och det är pga två anledningar:
  1. Det är en lång skoldag (vilket jag iofs slipper idag, yäy!)
  2. Detta är en av de två dagar i veckan då jag tvingar mig själv upp till gymmet
Tyvärr är det nog dags för punkt #2 på listan. Efter det vet jag inte vad som händer, men antagligen får jag öva på baldansen med snabeldraken.

När vi ändå pratar - hur nice vore inte ett par av dessa!?

RSS 2.0