Kick-off

Rookie-kickoffen är klar och nu gäller det bara att hitta världens bästa sätt att marknadsföra festivalen på. Ni kanske ser oss vid Rookiescenen i år - vem vet?

Eller på turné runt om i Småland. Kunskapen måste spridas!

Vädret gör att det förmodligen inte blir något ute i stugan idag. 15C och ganska kalla vindar räcker tyvärr inte för att det ska bli en tillräckligt bra grillkväll. Istället ska jag nog träna och skriva lite till på litteraturrapporten.

Hwila

Det roligaste som hände idag var att kapsylen från min päron-Hwila fastnade i bordet när jag öppnade den. Men, snart är det projektmöte och sedan kan jag åka hem!

Kedwell

Nu börjar vätskebalansen återfinna sig i kroppen igen. Att sådant tar tid får man räkna med efter alla dessa ölprovningskvällar, fast nu börjar jag bli van vid att hinka i mig 1,5 liter vatten innan jag somnar. Plus minst lika mycket på morgonen, och antagligen lika mycket under resten av dagen.

Det blev inte så många gäster som Micke räknat med, men det gör inget. Tillställningen blev lugn och sansad istället, en skön grillfest med 20-årsfirande.
Metropol var också jättebra.

Nästa sak på agendan är att...ja. Fixa vätskebalansen som sagt. Kanske tvätta ur allt vax ur håret och sedan läsa lite.

Den underbara världen med strömningstjänster

Fan, jag som tänkte lägga mig och skriva ner de ämnen jag vill beröra i min litteraturrapport. Men istället råkade jag lyssna på Idlewild, och de är jäkligt bra...nu kommer jag inte härifrån i den närmsta framtiden.

Sci-Fi

Jag sitter just nu och funderar på om jag ska börja följa V. Men först ska jag ta reda på vad som kom först, mini-serien, filmen eller tv-serien...

84

OK, jag har lugnat ner mig efter den första ilskan jag kände inför telekomförslaget. Nu gäller det att sätta in sig i frågan på riktigt, även om det inte känns som att jag kommer ändra åsikt... tänk er, något så fint som det fria internet. Något som byggts upp och utvecklats under decennier  - raserat på bara några år tack vare EU.

Till viss del har man väl blivit en sån där person som inte orkar vara för politiskt aktiv och insatt, men ibland kommer det frågor som man får en att reagera. Ska jag vara ärlig så blir jag uppriktigt olycklig bara över tanken av telekompaketet.

Jag ber till gud att alla tar sitt förnuft till fånga och ger oss en röd regering i nästa val...

The Outdoor Type

Men - den här outdoor-killen ljuger inte (referens till ovan nämnda låt - bered er på en del popkultur-referenser i framtiden. Den som har koll blir belönad). Nu ska jag ut och springa för andra gången i år.

Om jag inte kommer tillbaka får Liza ärva mina gardiner.

14.48

Det går inte bra för min Brute. I början vann jag allt - nu förlorar jag allt. Varför är jag den enda som inte får några specialkunskaper? Verkar som att varenda en jag möter antingen har en slägga, en varg, eller en sjuk snabbhet som gör att de kan slå kvintupla slag mot min stackars brute. Själv har jag en pinne...

Men det är väl lika bra att det inte går något vidare, det betyder ju att jag kan lägga mer tid på annat. Som skolan, exempelvis?

Åter till mytologisering

Mytologisering av det lokala, alltså. Tänkte på alla dessa country-dängor som handlar om den gröna södern, stoner om öknen och Nine Inch Nails som en del av den industriella mytologin. Då tänkte jag, hur skapar man ett sådant intryck av band från Målilla? "There's a hobo spitting on the sidewalk"? Nej, för urbant. I alla fall, detta var bara ett luftande av tankar från min sida. Oskar är försenad och vi ska inviga Olofs nya lägenhet.

Vanilla Coke

Jag är tillbaka!

OK, då är det dags att gissa TV-serien...jag tror jag ska va så snäll att jag ger er karaktärernas namn:

Rebecca: Woody, did you forget your nametag?
Woody: Yes Rebecca, but I remembered my pants!

Vinnaren får en idolbild av mig. Signerad, naturligtvis.

Mytologisering av det lokala

Idag har vi besök av världens förmodligen starkaste kvinna:
Hon tar hand om tre småbarn och dricker inte ens kaffe på morgonen.

Men det gör jag, åtminstone tills bussen tvingar mig att lämna huset. Då var det dags för projektarbete återigen. Och förhoppningsvis har killen i centrum lagat min jacka en gång för alla, det börjar bli lite trist att inte kunna använda världens snyggaste skinnjacka när våren är här.

My Brute

Eftersom detta tydligen är flavor of the day:

http://mr-glaskuk.mybrute.com

Håll till godo.

Chelsea - Liverpool

Det känns tryggt med matcher som dessa. Hur utgången än blir vet man att ett av de lag man hatar kommer bli utslagna ur turneringen.

TINH

Jag är en sucker för titlar. Ibland går det så långt att jag läser in mer i själva titlarna än de verk de fått äran att ge namn åt. Fast det är klart - ofta hjälps och förstärks känslan av att ha lite kunskap om själva innehållet.

Tänker just nu på ett Arkiv X-avsnitt: This is not happening. Jag ryser. Vilken titel.
Eller filmen som jag vet är för hemsk för att jag någonsin ska kunna se, Johnny Got His Gun. Fast då borde man återigen veta i stora drag vad den handlar om (jag tänker inte gå in på det här). Det är nästan för mycket djup.

Jag går nog inte in på fler. Trots allt så har jag ju faktiskt lite arbete att utföra.

O'Hara

Ja, jag läste lite i kurslitteraturen. Men sedan började sydstatsreferenserna välla in, och sedan satt jag som dränkt i Borta Med Vinden och ja...Dukes of Hazzard. Jag har något svagt för själva delstaten Georgia. När jag blir stor ska jag flytta till Atlanta!

Långfredagen

Jag hatar att vara sjuk. Det är så jäkla ensamt.

Fördelen är väl att trots att temperaturen bara är runt 16 grader ute, så känns det hela tiden som att det är 27 grader för mig. Eller ja, fördel och fördel. Man kan ju se de positiva sidorna och ignorera att man vaknar 4 gånger per natt och svettas floder.

Sen kom ingenting, sen kom ingenting

Sådär. Nu har även jag kört med citat.

En huskur för ont i halsen sökes! Har testat fucidin (fast det är mest för nageln...), panodil, hinkvis med vatten, zon, kosttillskott, kaffe (ska tydligen stärka panodileffekten), c-vitaminbrustabletter och ja...sömn. Men så är det ju så att jag inte sover särskilt mycket när jag är sjuk. Fast jag fick åtminstone två timmars ostörd sömn, så jag klarar mig för detta dygn.
Kanske.

Alla har väl en grej man får ett oförklarligt sug efter ibland. Själv är det ananasjos. Fast bara när jag är sjuk förstås, annars blir det bara så kladdigt.

Åter till researchen...

Bosman

Scenario #1: Jag läser fem rader ur Popular Music, Identity and Place, blir uttråkad och får läsa om stycket.

Scenario #2: Jag läser en Wikipedia-artikel på en halv sida som handlar om fotboll. Efter en genomläsning kan jag i det närmaste recitera hela artikeln.

Inlärningsprocessen fungerar inte direkt idealiskt.

Dagens: Strepsils och Mucoangin

Blä, det där gick inget vidare. Jag blev bara sjuk av hela grejen. Fysiskt alltså, för det råder ingen större tvekan på att det även är något principiellt och smått psykiskt sjukt med gårdagens aktiviteter:

- Köksbrännboll med ett ägg
- Inbrott i en övergiven kyrka
- Regisserande av amatörskräckfilmer med digitalkamera kl 1 på natten
- Diverse urbota korkade associationer med tubkaviar
- En fyra för tre

Med andra ord tänker jag stanna hemma för rehab resten av veckan. Må gud hjälpa mig.

Bananspecial

Woopsie-daisy, ibland är dagarna oförutsägbara. Nu sitter jag på Liza & Sabinas balkong och röker vattenpipa. De två ska tydligen lyxa till det med Piña Coladas. Själv står jag över.

Imorgon blir en ganska lång dag med två kalkylerings-föreläsningar. Start 8.45. Det kunde varit roligare, men jag kan åtminstone passa på att hämta ut min läderjacka från Sulan - förhoppningsvis var Egons snack om att han kunde laga den inte bara snack. Men det märker vi imorgon...

Snart stjäl jag grejen med låt-citat i rubrikerna

Dagen utvecklade sig på det viset att jag stannade hemma idag. Ibland får man göra det, ifall magkänslan säger "OK" och schemat säger "det här kan du klara dig väldigt bra utan".

Har åtminstone bestämt mig för vad min terminsavhandling ska handla om, och kommit fram till att vi borde få extra poäng för vårt Project Management. Eller ja, ifall man räknar antalet ECTS efter arbetsbördan borde det i alla fall vara så...under tiden får jag fortsätta drömma om det.

Eftersom FM är ganska segt idag ska jag nog återgå till att dränka mig i den eminenta Music, Identity and Place. Eller inte.



"Men tillsammans är vi 57"

Nu börjar jag vakna till, och det är nog på tiden att skärpa sig.

Äntligen kunde jag springa omkring barfota med uppknäppt skjorta och solglasögon. Igår var det verkligen sommar. Och Brygghusets öl-lista är för välsorterad för att det ska räcka med en kväll där, bland äppelsmak och svensk whiskey. Harrys är ju som det är, men jag klagar inte.

Nu ska jag börja spåna på lite skolarbete. Och för den delen - om det inte vore för skolan skulle jag kanske ge mig in på lite HTML-koder, men som det är nu känns det som ganska bortkastad tid.

Undrar om det finns kaffesmakande tobak någonstans i närheten?

Rooftop Agents

Jag sitter här i Hultsfred med två mycket fina vänner och har blivit övertalad att börja blogga igen. Dagen har utvecklat sig väldigt bra - från att köra Hultsfred runt i jakt på lämpliga 20-årspresenter med Alexander till att klättra in via brandstegen hos de jag sitter hos nu. Hann träffa våra kära utbytesstudenter på Konsum med, härligt att se dem efter att de vart borta i Europa de senaste två veckorna.
Fick skala räkor mot att jag dessutom fick bestämma en playlist, men jag tror att Liza stängde av den.

Tittar just nu på när hon och Sabina gör tårtorna för morgondagen. Som någon anonym sade: "detta kommer bli episkt".

Det finns för övrigt en hel del intressanta tak att utforska i Hultsfred. Idag har vi bara sprungit omkring på taket till Systembolaget, men vi har redan spanat in vår nästa erövring... Hulingen.

Ikväll blir det grillfest och avslutning med DMD-folket. Har fixat in Liza, Mika & Sabina med, så mina kära klasskamrater får träffa lite lokala förmågor.

Ha det bra så länge. Ni märker om bloggen börjar leva på riktigt igen!

RSS 2.0